Първоначално публикувано от Jivko7777
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
С какво масло да карам AR 147 2.0 16v
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
-
Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщениеТа конкретно съм се спрял на YACCO GALAXIE 15W50
Другите два варианта изброени са по за предпочитане......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНе че е кофти избор, но тва се слага на коли дето се ръчкат редовно в червеното на оборотомера и при 1.6 на газ си е доста скъпо.....
Другите два варианта изброени са по за предпочитане......Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
Comment
-
Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщениеVX300 ще сложа пък да видимАлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщениеМоето масло е за смяна и съм се спрял на YACCO(хвалят го много) Та конкретно съм се спрял на 15w50 - YACCO 15W50 VX300 (5л около 70 лв полусинтетика. Дават го и за коли на газ) и YACCO GALAXIE 15W50(100% синтетично но цената му е почти два пъти по висока). Вие какво мислите. Сега съм със някакво 10/40. Наляха ми го в сервиза като обслужвах колата, но съм забелязал, че като загрее повечко колата(при ръчкане или градско) и отворя капака на изключен двигател се чува някакво пукпук(все едно картофи пържа)
Иначе за маслото както са писали и други 15/50 не е за теб.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Какво масло точно ти трябва? Например:
Ако е за Селения - в почти всеки сервизи от общ технически можеш да си го закупиш на нормална цена и маслото ще с гарантиран произход...
Мotul - всякакви разновидности и вискозитети с гарантиран произход можеш да си закупиш от Проспийд, които се намират точно до сервиза на Румен или пък директно от него...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеГледам,че си от Благоевград,ако не е тайна в кой сервиз са ти обслужили колата?
Иначе за маслото както са писали и други 15/50 не е за теб.
А дали ще е 15/50 или 10/40 не знам. Колата като я карам на газ загрява точно за 5 мин до 90 градуса, даже днес за пръв път и перката ми се включиНе знам, каква връзка има температурата, но от чисто физична гледна точка може би по-гъстото ще е по-добро лятото. Но пък от друга страна всички казвате 10/40 така, че може и него да сложа. След празниците ще отида да взема едното и ще видим.
Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеКакво масло точно ти трябва? Например:
Ако е за Селения - в почти всеки сервизи от общ технически можеш да си го закупиш на нормална цена и маслото ще с гарантиран произход...
Мotul - всякакви разновидности и вискозитети с гарантиран произход можеш да си закупиш от Проспийд, които се намират точно до сервиза на Румен или пък директно от него...
Истината е, че след четене на тонове информация и мнения по въпроса с маслата още не съм взел окончателното решение, какво да бъде.
Това в което единствено съм сигурен, че ще е пълна синтетика.
Това, което се препоръчва за моя двигетел е Selenia 20K или Racing.
Аз обаче разсъждавам по следния начин:
1 - Моят двигател е проектиран преди повече от 15 - 20 години.
2 - Технологиите и в часност химията се развиват с месеци и дори с дни.
3 - Дали маслото, което производителят на двигателя е преценил като най-подходящо преди 15 г. днес е наистина най-подходящото?
.........И оттук идва колебанието.
Категарично не съм съглесен с това, което някои казват, че за един двигател на 200К няма смисъл да му сипваш качествено масло.
За момента се колебая между Selenia racing и Castrol edge sport 10W60Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:57.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Хаха
Виж ще ти кажа нещо от личен опит, пък ти си знаеш...
От както направих пълна ревизия на мотора 2.0 16в (мотора беше в перфектно състояние, но аз за мое лично спокойствие реших да си го ревизирам), с който съм в момента НЕ съм повторил масло...Първо разработвах с Repsol 10w40, след това сложих ELF 10w50, след това сложих YACCO 15w50 Galaxie, след него Selenia Туринг 5w50, и сега карам с Castrol Edge 10w60. Колко гонки, дино рънове, настройки в движение, писти (Калояново и 2 пъти Серес), магистрално ръчкане итн е видял този мотор просто....Нито масло гори, нито пуши, нито чука итн....Тънкия момент е, че сменям маслото на максимум 8000км като последното даже го смених на около 5000-6000км, защото карах цяла зима с него - студени стартове, конденз, едно друго, а предстоеше каране на Серес...Тааа не се вкарвайте толкова във филми и не психясвайте толкова на тема масла...Ако мотора е здрав - сменяте си редовно маслото на 8-10 000км и няма да имате проблемЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Я да налея още малко масло в темата за маслотОсвен всичко друго при избора на масло тртябва да се гледа и API стандарта. Оказва се, че най-новите масла не са много подходящи за по-старите машини. Примерно 156 ТС е направена за масло SL стандарт, SM маслата са с по-малко цинк и за двигатели, които разчитат намаляне на триенето с цинк не е добре. От друга страна по-малко цинк било по-добре за катализатора при горене на масло.
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеХаха
Виж ще ти кажа нещо от личен опит, пък ти си знаеш...
От както направих пълна ревизия на мотора 2.0 16в (мотора беше в перфектно състояние, но аз за мое лично спокойствие реших да си го ревизирам), с който съм в момента НЕ съм повторил масло...Първо разработвах с Repsol 10w40, след това сложих ELF 10w50, след това сложих YACCO 15w50 Galaxie, след него Selenia Туринг 5w50, и сега карам с Castrol Edge 10w60. Колко гонки, дино рънове, настройки в движение, писти (Калояново и 2 пъти Серес), магистрално ръчкане итн е видял този мотор просто....Нито масло гори, нито пуши, нито чука итн....Тънкия момент е, че сменям маслото на максимум 8000км като последното даже го смених на около 5000-6000км, защото карах цяла зима с него - студени стартове, конденз, едно друго, а предстоеше каране на Серес...Тааа не се вкарвайте толкова във филми и не психясвайте толкова на тема масла...Ако мотора е здрав - сменяте си редовно маслото на 8-10 000км и няма да имате проблем
Това, което си написал ми помогна да се ориентирам, защото споделеният личен опит за мен е сериозна отправна точка. Колебанието ми в голяма степен се дължеше на ширещото се леко негативно мнение относно twin spark-овете, като капризни двигатели.
Това, което пишеш, само доказва желязното правило, че всеки двигател може да бъде лош или добър в зависимост от начина по който се подържа.
В момента съм със Selenia Racing, сменено преди 8K (според думите на предишния собственик). Понеже вече нивото клони към минимума, искам да го сменя.
Ще пробвам с Castrol Edge sport 10W60.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБлагодаря!
Това, което си написал ми помогна да се ориентирам, защото споделеният личен опит за мен е сериозна отправна точка. Колебанието ми в голяма степен се дължеше на ширещото се леко негативно мнение относно twin spark-овете, като капризни двигатели.
Това, което пишеш, само доказва желязното правило, че всеки двигател може да бъде лош или добър в зависимост от начина по който се подържа.
В момента съм със Selenia Racing, сменено преди 8K (според думите на предишния собственик). Понеже вече нивото клони към минимума, искам да го сменя.
Ще пробвам с Castrol Edge sport 10W60..
Още малко и мисля също да го сменям с Castrol Edge Formula RS 10W60. Четох доста други теми относно Кастрола. По принцип, ако е оригинален германски, хората казват, че се държи доста добре.
Рейсинга забелязвам, че в момента на палене започна по-бавно да ми гасне лампата на маслото, както и вариатора трака по-дълго. В началото беше доста по-добре. Общо взето мисля, че на 8000 км. не е вече никакво масло за "рейсинг"
А и се съмнявам много в оригиналността му.
Ако сложиш кастрола скоро, пиши да дадеш отзиви.
Comment
Comment